Acasă » 2017 » Iunie » 11

Dumnezeu

Profesorul unei universități a dat următoarea întrebare studenților:

– Tot ce există este creat de Dumnezeu?
Un student a răspuns cu mult curaj:
– Da, a creat Dumnezeu.
– Dumnezeu a creat totul? – a întrebat profesorul.
– Da, domnule. A răspuns studentul.
Profesorul l-a întrebat din nou:
– Dacă Dumnezeu a creat totul, atunci El a creat și puterea răului, din moment ce răul există. Iar faptele noastre ne definesc pe noi înșine, atunci asta ar însemna că Dumnezeu e rău.

... Detalii... »

Vizualizări: 274 | Adăugat de: sandutzug | Data: 11 Iun 2017 | Comentarii (0)

Un copac suferea foarte mult din cauza că era foarte mic, strâmb şi urât. Ceilalţi copaci din vecinătate erau mult mai înalţi și frumoşi, chiar dacă creșteau mult mai jos ca el. Copacul dorea atât de mult să fie la fel ca ceilalţi, astfel încât adierea vântului să-i sufle crengile maiestuos.

Dar copacul creştea pe o margine de stâncă. Rădăcinile sale s-au înfipt bine printre crăpături. În ramurile lui se auzea vântul rece, soarele-i lumina crengile dimineaţa. Și totuși, copacul îşi blestema soarta.

Trecură zilele și copacul refuza să-și accepte soarta. Într-o dimineaţă, când primele raze îi luminau crengile, copacul trase o privire spre panorama care se deschidea de sus, de pe stâncă şi a înteles că viaţa nu e chiar aşa de rea. În faţa sa se deschidea un tablou nemaivăzut de frumos. Mulţi din copacii ce creşteau mai jos nu puteau să vadă nici a zecea ... Detalii... »

Vizualizări: 281 | Adăugat de: sandutzug | Data: 11 Iun 2017 | Comentarii (0)