Acasă » 2017 » Mai » 06

Majoritatea americanilor asociază această religie cu bărbaţii cu mai multe neveste. Aproximativ un sfert dintre votanţi au declarat că nu ar vota pentru un preşedinte mormon. Dincolo de politică şi campania electorală, mormonii sunt peste tot: "Cartea lui Mormon", un musical de pe Broadway realizat de creatorii South Park, Matt Stone şi Trey Parker, a obţinut săptămâna trecută, nouă premii Tony. Glenn Beck s-a convertit la mormonism, iar adolescenţii devorează în continuare Twilight Saga, scrisă de scritoarea mormonă Stephanie Lee Meyers. Iată câteva lucruri mai puţin cunoscute despre mormoni, prezentate de BusinessInsider.com. Unele dintre ele vin să explice cum a fost posibilă creşterea puternică a numărului de adepţi, în timpul secolului trecut.

A patra religie din SUA

1. Religia Mormonilor are una dintre cele mai mari creşteri printre cultele religioase din Statele Unite ale Americii. Cu 6 milioane de adepţi, mormonii reprezintă, în pre ... Detalii... »

Vizualizări: 256 | Adăugat de: sandutzug | Data: 06 Mai 2017 | Comentarii (0)

Religia mormonă a fost fondată mai puţin de 200 de ani în urmă de Joseph Smith. Acest om a pretins că a fost vizitat de Dumnezeu Tatăl şi de Iisus Hristos şi că i s-a spus că toate bisericile şi credinţele sunt false şi defăimătoare. Joseph s-a apucat apoi să fondeze o religie cu totul nouă care să pretindă că este “singura biserică adevărată de pe pământ”. Problema mormonilor este că învăţătura lor contrazice, modifică şi adaugă învăţăturii biblice. Creştinii nu au nici un motiv să creadă că Biblia nu este adevărată şi completă. A crede cu adevărat în Dumnezeu înseamnă şi a crede întru totul în Cuvântul Său, Biblia. Şi întreaga Scriptură este inspirată de Dumnezeu, ceea ce înseamnă că ea vine de la El (2 Timotei 3:16).

Mormonii cred că de fapt există 4 surse de inspiraţie divină în loc de unul singur. 1) Biblia, “atâta cât este tradusă corect”. Nu este clar la ce versete se face referire ca fiind incorect traduse. 2) Cartea lui Mormon a fost &ld ... Detalii... »

Vizualizări: 238 | Adăugat de: sandutzug | Data: 06 Mai 2017 | Comentarii (0)